DE LEERLINGEN VAN GROEP 10

Het schoolsysteem in Nepal zit anders in elkaar dan wij gewend zijn. De kinderen gaan tot en met groep 10 naar school. Dit geeft ze recht op een diploma ‘secundary school’ (mavo). Door de schaarse financiële middelen stopt het kind hierna vaak met school. Helaas kun je niet veel met dit ‘papiertje’ wat resulteert in werkloos rondhangen op straat.

Ons doel is om de kinderen in Karmidanda de kans te geven om een kernvak te leren: Nepalees, Engels en Wis- en Natuurkunde, net als in Nederland. Met deze kernvakken kunnen ze doorstromen naar de havo of het vwo. Dit is vergelijkbaar met higher secundary school (vwo), de opstap naar de University of Kathmandu. De kosten voor zo’n kernvak? 7 euro per maand per kind. Help jij ons mee?

School in Nepal
DONEER NU!
knuffels in Nepal

INZAMELACTIE KNUFFELS

Regelmatig reizen wij af naar Nepal. Op deze manier kunnen wij de kinderen persoonlijk het geld voor grade 10 en voor andere producten overhandigen. En zo ontdekken we wat de kinderen nog niet hebben. We verzamelen daarom jaarlijks een heleboel knuffels. Helaas past niet alles in onze handbagage. Maar met luchtpost komen we een eind. Voor deze blije gezichtjes doen we het!

PRODUCTEN UIT NEPAL

Nepal kent ongekend veel mooie artikelen. En daarom importeren wij regelmatig dozen vol met sjaals en andere producten. Of we gaan ze zelf halen, of we laten de spullen opsturen door Jhabaraj Neupane, die eerst streng doch rechtvaardig inkopen doet en speciaal voor ons scherpe prijzen bedingt bij de diverse winkeliers in Kathmandu. Deze artikelen zoals yakwollen sjaals, vilten producten als onderzetters en kerstengeltjes, klankschalen, tasjes van hennep, schoentjes, sieraden, verkopen wij voor Nederlandse markt. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de kinderen in Karmidanda. Ben je nieuwsgierig geworden voor deze producten? Neem dan contact me ons op. Wij garanderen korte leveringstermijnen en betaalbare prijzen, waarbij de Nepalese producenten en verkopers op een eerlijke wijze een goed inkomen krijgen.

Nepalese sjaals

DONEER NU

Uw bijdrage maakt een verschil. Iedere euro gaat direct naar een kind in Karmidanda. Dat is onze belofte.

DOE EEN DONATIE